• Duizenden tevreden klanten
 • Vergelijk gecontroleerde specialisten
 • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Mastgoten

De mastgoot kenmerkt zich door de vorm van een halve cirkel. Dat is gelijk het verschil met de bakgoot en blokgoot, die rechthoekig zijn. Waar eerst de goten alleen van hout werden gemaakt, zijn zink en kunststof tegenwoordig meer populaire materialen. Een mastgoot van kunststof wordt vaak geplaatst op een tuinhuis of schuur. Hieronder vind je meer kenmerken en voordelen van mastgoten en lees je hoe je eenvoudig de juiste vakman vindt voor het vervangen van de dakgoot.

Kenmerken mastgoten

 • Halfronde goot;
 • Dakgoot voor hemelwaterafvoer;
 • Ook siervormen verkrijgbaar;
 • Dakgoot rust op gootbeugels;
 • 'Tegenhanger' van bakgoot;
 • Ook wel hanggoot genoemd.

Voordelen mastgoot

 • Geschikt voor allerlei soorten gebouwen;
 • Stevige constructie voor waterafvoer;
 • Te maken van diverse materialen;
 • Op maat te maken;
 • Eenvoudig te bevestigen;
 • Af te stemmen op uiterlijk van dak.
Beste deal vinden voor nieuwe mastgoot?

Kostprijzen nieuwe mastgoten

Wat je betaalt voor de nieuwe mastgoot hangt vooral af van de afmetingen. Zoals de lengte en diameter. Ook eventuele expansiestukken hebben invloed op de totaalprijs. Voor een prijsindicatie kun je in de dakgoot-prijslijst bekijken wat je ongeveer per meter kwijt bent. Hierin staat de kostprijs voor verschillende materialen.

Vergelijk dakgoot-specialisten met elkaar

Als je de dakgoot laat vervangen of repareren, is het verstandig om meerdere klusbedrijven te vergelijken met elkaar. Hun tarieven kunnen namelijk verschillen. Jij bespaart veel zoekwerk door via Dakgoten.com offertes van dakgoot-specialisten aan te vragen. Met één aanvraag ontvang jij namelijk maximaal vijf offertes. Van verschillende bedrijven die werkzaam zijn in jouw regio. Jij krijgt binnen een dag gratis en vrijblijvend de dakgoot-offertes toegestuurd van de vakmensen. Op basis van jouw wensen, maken wij een selectie van de meest geschikte experts.

Tip: offertes aanvragen via Dakgoten.com is heel slim. Wij hebben de bedrijven al gecontroleerd op service, kwaliteit en prijs. Jij komt dus altijd in contact met een betrouwbare specialist.

Materiaalkeuze nieuwe goot

De mastgoot is te maken van verschillende materialen. Zo kun jij een materiaalsoort kiezen waar jij goede ervaring mee hebt. Of juist een materiaal dat qua prijs past bij jouw budget. Zoals PVC of kunststof. Je hebt de keuze uit de volgende materialen:

Complete dakgoot met afwerking op maat

De goot is volledig op maat te maken en aan te brengen met diverse hulpstukken. Denk hierbij aan beugels, afschot en dakgootbescherming. Met deze extra’s wordt de goot tot in de details afgewerkt, en wordt het water perfect afgevoerd. En zo heb jij geen last meer van lekkages.

Vergelijk prijzen regionale dakgoot-experts

Vind beste deal en vraag gratis offertes aan

Voor een hoge kwaliteit mastgoot voor de beste prijs vraag je via Dakgoten.com snel en gemakkelijk prijsoffertes aan. Op basis van jouw specifieke wensen selecteren wij de meest geschikte dakgoot-experts, die werkzaam zijn in jouw regio. Met één aanvraag ontvang jij maximaal vijf offertes. Dit is geheel gratis en vrijblijvend. Omdat je meerdere offertes ontvangt, kun je de specialisten vergelijken. En je bespaart ook nog eens veel zoekwerk. Direct na de aanvraag zie jij welke bedrijven contact met je gaan opnemen.

Vrijblijvende afspraak met dakgoot-specialist

De vakmensen bellen of mailen je binnen een werkdag na de offerte-aanvraag. Om een zo precies mogelijke prijs te berekenen, komen ze eerst graag bij je langs. Bij je thuis kunnen zij de situatie bekijken en advies geven over de nieuwe mastgoot. Voor de beste vergelijking, spreek je met meerdere vakmannen af. Hierdoor krijg je meteen een helder beeld van het bedrijf. Zo’n afspraak is helemaal vrijblijvend.

Vergelijk slim en kies laagste prijs

Omdat Dakgoten.com de specialisten al heeft gecontroleerd op service, kwaliteit en prijs, kom jij altijd in contact met betrouwbare specialisten. Jij hoeft alleen maar een vrijblijvende afspraak te maken en de prijsoffertes te vergelijken. Zo kies jij de expert die voldoet aan jouw wensen en een voordelige prijs biedt voor de mastgoot. Start met slim vergelijken en vraag de offertes voor de dakgoot online aan. Je kunt tot wel 45% besparen!