• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Kilgoot

Een kilgoot wordt geplaatst tussen twee naar binnen gerichte daken. Op de zogeheten snijlijn. Dit soort dakgoot loopt vaak schuin af, zodat het regenwater naar een lager gelegen dakgoot wordt afgevoerd. Zink en kunststof zijn populaire materialen voor deze goot. Een combinatie van deze materialensoorten komt ook voor. Hieronder staan meer kenmerken en voordelen. Ook is te lezen hoe je snel en eenvoudig de meest geschikte specialist vindt voor de nieuwe kilgoot.

Kenmerken kilgoten

  • Goot tussen twee dakvlakken;
  • Dakgoot voor hemelwaterafvoer;
  • Veelal in verbinding met lager gelegen goot.

Voordelen van kilgoten

  • Minder kans op lekkages;
  • Van diverse materialen te maken;
  • Onderhoudsvriendelijk.

Vind beste deal voor kilgoot laten plaatsen

Indicatieve prijzen voor kilgoot

De kosten voor de goot worden berekend per meter. Het is dus afhankelijk van de afmetingen hoeveel je betaalt voor een nieuwe dakgoot of het laten vervangen. Wil je weten wat je ongeveer betaalt? Bekijk dan het overzicht van indicatieve dakgoot-prijzen. Daar vind je per materiaal de kostprijs per meter.

Vergelijk kostprijzen van regionale specialisten

Een kilgoot maken en plaatsen is vakwerk. Schakel daarom een dakgoot-specialist in om de klus te doen. De tarieven van deze vakmensen kunnen verschillen en daarom is het advies om meerdere bedrijven te vergelijken met elkaar. Dit doe je door dakgoot-offertes aan te vragen. Via Dakgoten.com is dat heel eenvoudig. Met één aanvraag ontvang jij maximaal vijf prijsopgaven van verschillende vakmannen uit de buurt. Deze zijn door ons gecontroleerd en ook geselecteerd op basis van jouw wensen.

Tip: is voor de kilgoot alleen een reparatie nodig? Ook voor reparatiewerkzaamheden met bijvoorbeeld EPDM kun je via Dakgoten.com offertes aanvragen.

Kilkeper en hoekkeper

Er zijn twee type kilgoten. Beiden voor verschillende dakconstructies. De hoekkeper wordt in een buitenhoek geplaatst en de kilkeper in een binnenhoek. Kenmerkend is dat de goot tussen twee dakvlakken worden gemonteerd. Dit kan ook bij een dakkapel zijn. De kielgoot is een andere naam voor de dakgoot. En kiel is weer een ander woord voor geul.

Welk materiaal voor de goot kiezen?

Een kilgoot wordt meestal gemaakt van kunststof en zink. Dit zorgt voor een stevige goot die lang meegaat. Een specialist kan jou het best adviseren over wat voor materiaal ideaal is voor jouw woning. Lees meer over:

Overleg met de buren

Een kielgoot wordt geplaatst tussen twee daken. De kans is dus groot dat je samen met de buren moet overleggen om een nieuwe goot te plaatsen. Dit kan ook in de prijs schelen, want de kosten zijn in zo’n geval te delen.

Kilgoot afwerken

Om de kilgoot waterdicht te maken, wordt de dakgootconstructie tot in de details afgewerkt. Dit kan met EPDM, dat de kans op een lekkage heel klein maakt. Een extra optie is een bladvanger voor de goot. Zo komen de bladeren niet in de lager gelegen goot, die hierdoor minder snel verstopt raak. Lees meer opties voor de dakgoot-afwerking.

Vergelijk prijzen van dakgoot-specialisten

Hoge kwaliteit dakgoot voor beste prijs met gratis offertes

Voor een hoge kwaliteit kilgoot voor de beste prijs vraag je via Dakgoten.com snel en eenvoudig offertes aan. Op basis van jouw specifieke wensen maken wij een selectie van de meest geschikte dakgoot-specialisten, die werkzaam zijn in jouw regio. Met één aanvraag ontvang jij maximaal vijf offertes. Dit is geheel gratis en vrijblijvend. Omdat je meerdere offertes ontvangt, kun je de vakmensen met elkaar vergelijken. En je bespaart ook veel zoekwerk. Meteen na de aanvraag zie jij welke bedrijven contact met je gaan opnemen.

Vrijblijvende afspraak met dakgoot-specialist

De dakgoot-experts bellen of mailen je binnen een werkdag na de offerte-aanvraag. Om een zo exact mogelijke kostprijs te berekenen, komen ze eerst graag bij je langs. Daar kunnen zij de situatie bekijken en advies geven over de nieuwe kilgoot. Voor de beste vergelijking, spreek je met meerdere bedrijven af. Hierdoor krijg je meteen een duidelijk beeld van de specialist. Zo’n afspraak is vrijblijvend.

Vergelijk slim en kies laagste prijs

Omdat Dakgoten.com de specialisten al heeft gecontroleerd op service, kwaliteit en prijs, kom jij altijd in contact met betrouwbare specialisten. Jij hoeft alleen maar een vrijblijvende afspraak te maken en de offertes te vergelijken. Zo kies jij de expert die voldoet aan jouw wensen en een voordelige prijs biedt voor de kilgoot inclusief montage. Start met slim vergelijken en vraag de offertes voor de dakgoot online aan.