• Duizenden tevreden klanten
 • Vergelijk gecontroleerde specialisten
 • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Bakgoten

Een van de meest voorkomende soort dakgoot is de bakgoot. De bakgoot is een rechthoekige goot met een platte bodem. Je ziet deze goot vaak bij wat oudere woningen. De goot wordt meestal bevestigd aan de dakconstructie en zijn te maken van verschillende materialen. Hieronder lees je meer kenmerken en voordelen van bakgoten. En je leest hoe je eenvoudig een dakgoot-specialist vindt voor het monteren van de nieuwe goot.

Kenmerken bakgoot

 • Populairste dakgoot in Nederland en België;
 • Dakgoot voor hemelwaterafvoer;
 • Rechthoekige goot met platte bodem;
 • Vaak bevestigd aan dakconstructie.
 • Te plaatsen met gootklossen en bakgootbeugels.

Voordelen bakgoten

 • Verkrijgbaar in diverse materialen;
 • Waterdichte goten;
 • Af te werken met EPDM;
 • Snel te plaatsen, dus extra voordelig;
 • Onderhoudsvriendelijk en eenvoudig te repareren.

Nieuwe bakgoot laten plaatsen door specialist?

Kosten voor laten plaatsen bakgoot

De kostprijs voor een bakgoot hangt af van de afmetingen. De prijs wordt namelijk berekend per meter. Een dakgoot is volledig op maat te maken. Bekijk de indicatieve dakgoot-prijslijst voor de kostprijzen per materiaal.

Dakgoot-specialisten vergelijken

Dakgoot-specialisten kunnen onderling van tarief verschillen. Daarom is het slim om meer dan één bedrijf te vergelijken. Jij vraagt via Dakgoten.com heel eenvoudig met één aanvraag meerdere prijsoffertes aan. Maximaal vijf. Zo kun jij de experts goed met elkaar vergelijken. Deze regionale bedrijven selecteren wij op basis van jouw wensen. En zijn door ons als gecontroleerd op service, prijs en kwaliteit. Het aanvragen van dakgoot-offertes is gratis en vrijblijvend.

Tip: Heb je een bakgoot die lekt en een kleine reparatie nodig heeft? Ook hiervoor kun je gratis dakgoot-offertes aanvragen.

Verschil bakgoot en mastgoot

Het grote verschil met een mastgoot is dat de bakgoot rechthoekig is en een mastgoot halfrond. Een rechthoekige bak is gemakkelijker schoon te maken. De mastgoot wordt ook wel een hanggoot genoemd.

Materiaal voor nieuwe bakgoot

Als je de dakgoot gaat vernieuwen, heb je de keuze uit diverse materialen voor de bakgoot. Denk aan PVC, zink of aluminium. Alle materialen op een rij:

Afwerking van de goot

Een dakgoot-experts werkt de dakgoot helemaal af. De goot wordt voorzien van gootklossen of bakgootbeugels. Voor deze dakgoot is een houten bak ook mogelijk. Bekijk alle opties voor de dakgoot-afwerking.

Tip: de goten zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Zoals: wit, bruin of antraciet. Zo kun je het perfect afstemmen op de uitstraling van jouw huis.

Bladvrije dakgoot met een bladrooster

De hemelwaterafvoer of goot kan door veel bladeren verstopt raken. Om dit te voorkomen kun je als extra optie dakgootbescherming laten plaatsen, zoals een bladrooster. Dit houdt de bladeren uit de goot en zorgt dus voor een goede waterafvoer.En dat scheelt ook weer veel onderhoud.

Vergelijk dakgoot-prijzen van regionale experts

Vraag gratis offertes aan en vind beste deal

Voor een hoge kwaliteit bakgoot voor de beste prijs vraag je via Dakgoten.com snel en eenvoudig offertes aan. Op basis van jouw specifieke wensen selecteren wij de meest geschikte dakgoot-specialisten, die werkzaam zijn in jouw regio. Met één aanvraag ontvang jij maximaal vijf offertes. Dit is geheel gratis en vrijblijvend. Omdat je meerdere offertes ontvangt, kun je de vakmensen vergelijken. En je bespaart ook nog eens veel zoekwerk. Direct na de aanvraag zie jij welke bedrijven contact met je gaan opnemen.

Vrijblijvende afspraak met dakgoot-specialist

De experts bellen of mailen je binnen een werkdag na de offerte-aanvraag. Om een zo exact mogelijke prijs te berekenen, komen ze eerst graag bij je langs. Daar kunnen zij de situatie bekijken en advies geven over de nieuwe bakgoot. Voor de beste vergelijking, spreek je met meerdere vakmannen af. Hierdoor krijg je meteen een duidelijk beeld van het bedrijf. Zo’n afspraak is geheel vrijblijvend.

Vergelijk slim en kies laagste prijs

Omdat Dakgoten.com de specialisten al heeft gecontroleerd op service, kwaliteit en prijs, kom jij altijd in contact met betrouwbare specialisten. Jij hoeft alleen maar een vrijblijvende afspraak te maken en de prijsoffertes te vergelijken. Zo kies jij de expert die voldoet aan jouw wensen en een voordelige prijs biedt voor de bakgoot. Start met slim vergelijken en vraag de offertes voor de dakgoot online aan.