• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Hemelwaterafvoer

De hemelwaterafvoer (hwa) zorgt dat het regenwater vanuit de dakgoot wordt afgevoerd onder de grond of naar het riool. De regenpijp is verkrijgbaar in verschillende materialen. Zoals: PVC, zink, koper of aluminium. Is jouw hemelwaterafvoer aan vervanging of reparatie toe? Dan helpen wij jou om een specialist te vinden voor deze klus. Lees meer informatie over de materiaalsoorten en indicatieve prijzen.

Tip: snel een specialist vinden om de afvoer te repareren? Vraag direct gratis offertes voor de hemelwaterafvoer.

Regenwater opvangen in regenton

Het water komt dankzij de regenpijp in de grond of in het riool. Een andere mogelijkheid is om het water te laten opvangen in een regenton. Dit water kun je gebruiken om bijvoorbeeld de planten water te geven of om de auto schoon te maken. Zo bespaar je gelijk veel kraanwater.

Hemelwaterafvoer laten repareren?

Materialen voor hemelwaterafvoer

Net als dakgoten is een hemelwaterafvoer verkrijgbaar in diverse materialen. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en de kosten zijn verschillend. Lees meer over:

Zinken regenpijp

Zinken hemelwaterafvoerVan oudsher wordt zink gebruikt voor hemelwaterafvoeren. Nog steeds wordt zink veel ingezet, omdat de prijs-kwaliteitsverhouding van dit materiaal erg gunstig is. Het materiaal is duurzaam en geeft jouw woning een authentieke look. Als de pijp is beschadigd, dan is dit gemakkelijk te repareren. Wel heeft zink regelmatig onderhoud nodig. Meer info over zinken hemelwaterafvoer

Polyester regenpijp

Polyester hemelwaterafvoerHet grote voordeel van polyester hemelwaterafvoeren is dat ze naadloos zijn. Dit verkleint de kans op lekkage aanzienlijk en je hebt minder onderhoud. De prijs van de kunststof is zeer voordelig en het materiaal is veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Polyester is daarnaast zeer sterk en eenvoudig te plaatsen.
Meer info over polyester hemelwaterafvoer

Koperen regenpijp

Koper is één van de chiquere materialen voor hwa. Na verloop van tijd verandert het koper in een prachtig patina-groene kleur, karakteristiek voor dit materiaal. Koper is een iets duurder materiaal dan kunststof en zink. Daarnaast heeft het materiaal een lange levensduur en heeft het weinig onderhoud nodig.
Meer info over koper hemelwaterafvoer

Aluminium regenpijp

Aluminium hemelwaterafvoeren zijn geschikt voor alle soorten gebouwen, of het nu om een stal, blokhut of een schuur gaat. Het lichte materiaal is naadloos en in verschillende kleuren beschikbaar. Ook gaat het materiaal jarenlang mee.
Meer info over aluminium hemelwaterafvoer

Regenpijp vervangen

Wanneer je regenpijp-offertes opvraagt via Dakgoten.com, krijg je van maximaal vijf bedrijven een offerte. Deze experts selecteren wij op basis van jouw wensen. Wij hebben ze al gecontroleerd op kwaliteit, prijs en service. Jij vergelijkt de specialisten en hun prijzen met elkaar. Zo vind je eenvoudig de vakman met de voordeligste prijs die voldoet aan jouw eisen. Bespaar zoekwerk en geld en vraag de hemelwaterafvoer-offertes direct online aan!

Hemelwaterafvoer vervangen of repareren?