• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Goedkope dakgoot vinden doe je met deze 5 tips

Goedkope dakgoot vinden van hoge kwaliteit

Een goedkope dakgoot vinden is niet heel moeilijk. Je vindt ze namelijk wel bij bijna elke bouwmarkt. Geen probleem dus als je de klus zelf gaat doen. Maar hoe zit het als je zelf de goot niet kunt plaatsen? Dan is het verstandig om dit over te laten aan een specialist. En daar zitten wel weer extra kosten aan vast. Maar je weet wel zeker dat je er een goed werkende dakgoot voor terug krijgt.

Goedkope goot, maar wel van hoge kwaliteit

Als je voor het goedkoopste van het goedkoopste gaat, dan is de kans aanwezig dat de goot na een flinke regenbui al gaat lekken. Kies daarom in eerste instantie voor kwaliteit. Zo’n lekkage wil je natuurlijk liever voorkomen. Hieronder staan 5 tips om je te helpen met het vinden van een goedkope dakgoot van hoge kwaliteit.

  1. Check eerst of reparatie al voldoende is;
  2. Kies materiaal met lage prijs per meter;
  3. Zelf plaatsen of laten doen door specialist;
  4. Offerte aanvragen van regionale dakgoot-expert;
  5. Vergelijk meerdere bedrijven.

1. Misschien toch laten repareren?

Voordat je de dakgoot compleet laat vervangen, is het slim om eerst te kijken of dat wel nodig is. Vaak is een kleine reparatie al voldoende om een lek te dichten. Ook kan het zijn dat de goot vol zit met bladeren. Dan is het alleen een kwestie van de dakgoot schoonmaken. Met een dakgoot-reparatie of schoonmaak ben je al veel goedkoper uit dan voor een nieuwe dakgoot. Bij grote scheuren of een verouderde goot is vervangen wel raadzaam.

2. Kies materiaal met lage prijs per meter

Als je de dakgoot gaat vervangen, heb je veel keuzemogelijkheden. De afmetingen liggen vaak al vast, maar het materiaal en de soort goot bepaal jij helemaal zelf. Dakgoten van polyester, kunststof en PVC zijn in kostprijs per meter het voordeligst. Maar ook aluminium en zinken dakgoten zijn tegenwoordig betaalbaar. Bekijk voor een overzicht van prijzen de indicatieve dakgoot-prijslijst.

Soort dakgoot

Dakgoten zijn er in diverse vormen en die hebben allemaal een eigen naam. Zoals een bakgoot of een mastgoot. Een bakgoot is bijvoorbeeld snel te plaatsen en dat is als je het laat doen, extra voordelig. Rechthoekige goten zijn onderhoudsvriendelijk en daar profiteer jij op de lange termijn weer van. Het kost dan minder tijd om ze te reinigen.

3. Zelf doen of laten doen door vakman?

Zelf een dakgoot plaatsen vereist technisch inzicht en vakmanschap. Als je dat hebt, dan is het een simpel klusje. Laat je het liever aan een specialist over? Dat is een verstandig keuze. Zo weet je zeker dat de dakgoot vakkundig wordt gemonteerd en dat de goot weer jaren mee kan. Voor het laten plaatsen door een expert betaal je wel extra kosten bovenop de dakgoot. Maar doordat de goot professioneel wordt afgewerkt, heb je er in de toekomst zo min mogelijk onkosten aan.

4. Offerte aanvragen van regionale dakgoot-specialist

Als je ervoor kiest om een expert in te schakelen, dan is de eerste stap om online een offerte aan te vragen. Het bedrijf biedt jou een offerte aan voor de nieuwe dakgoot inclusief montage. Zo krijg je gelijk een totaalplaatje van de kosten. En zie jij direct of de kostprijs past binnen jouw budget. Het zoeken naar een geschikt en betrouwbaar bedrijf in de buurt kan veel tijd kosten. Dit zoekwerk bespaar je eenvoudig door via Dakgoten.com de offerte aan te vragen. Dat is niet alleen heel snel, maar je ontvangt de dakgoot-offerte ook nog eens gratis.

Geselecteerde bedrijven op service, kwaliteit en prijs

De bedrijven selecteren wij op basis van jouw wensen. Dit zijn specialisten die door ons al zijn vergeleken op basis van service, kwaliteit en prijs. Je komt dus in contact met een betrouwbare vakman. En omdat wij het belangrijk vinden dat jij een goedkope dakgoot vindt van hoge kwaliteit, krijg jij maximaal vijf offertes. Zodat jij meerdere klusbedrijven kunt vergelijken en zelf de beste deal kiest. Hiervoor hoef je maar één offerte-aanvraag online in te vullen. Vergelijken kan een besparing opleveren tot wel 45%!

5. Vergelijk meerdere bedrijven

Het vergelijken van meerdere vakmannen is heel slim. Bedrijven kunnen namelijk in tarieven verschillen. Door meerdere offertes aan te vragen, zie jij gelijk wat deze prijsverschillen zijn. De specialisten komen eerst vrijblijvend bij je langs om de situatie te bekijken. Zo krijg jij meteen een helder beeld van de expert. En maak jij uiteindelijk een weloverwogen keuze. Jij kiest hierna de beste deal voor de nieuwe dakgoot. Dat betekent een hoge kwaliteit dakgoot voor de laagste prijs van de juiste dakgoot-specialist.

Succes met het vinden van een goedkope dakgoot en slim vergelijken!

Tot wel 45% besparen op dakgoten?