• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Windveren vervangen

windveer dakgoot

De windveren kun je ook gelijk laten vervangen samen met de dakgoot. Zo ben je in één keer klaar en kan jouw dak er weer jarenlang tegenaan. En het scheelt in de kosten. Alleen de boeidelen of windveren vervangen is ook mogelijk.

Tip: wil je alleen boeidelen of windveren vervangen? Vraag dan offertes via Boeidelen.nl aan.

Wat zijn windveren?

Windveren zijn afdekranden aan beide kanten van een pannendak. De dekplanken beschermen de dakpannen tegen wind en neerslag. Ze houden de pannen ook op hun plek. Om inregenen te voorkomen, wordt de windveer meestal in combinatie met een waterbord geplaatst. Houten windveren bij oudere huizen zijn vaak afgewerkt met prachtige houtsnijwerk.

Kosten windveren vervangen

In onderstaande prijslijst staan de prijzen per meter voor nieuwe windveren. Dit zijn indicatieve kostprijzen inclusief montage. Voor de exacte kosten vraag je via Dakgoten.com heel eenvoudig offertes aan. Geef in de offerte-aanvraag aan dat het ook om windveren gaat.

Indicatieve prijzen windveren per meter

Soort materiaal Extra kosten per meter*
Multiplex (onbeschilderd) v.a. € 60,-
Red Cedar hout (onbeschilderd) v.a. € 70,-
Meranti hout (onbeschilderd) v.a. € 75,-
Trespa v.a. € 95,-
Keralit v.a. € 135,-

*Prijsindicaties inclusief btw en montage.

Voordelig windveren laten plaatsen?

Vergelijk regionale specialisten

Wanneer jij via Dakgoten.com offertes aanvraagt, kom jij in contact met maximaal vijf bedrijven. Zij komen vrijblijvend bij je langs en doen je een scherpe aanbieding voor de windveren en eventuele dakgoot. Jij vergelijkt de offertes en kiest zo slim de beste deal van de voordeligste vakman.

Voordelen windveren

  • Beschermen het dak tegen weersinvloeden;
  • Zorgen voor een mooie uitstraling;
  • Onderhoudsvriendelijk;
  • Veel ontwerpen mogelijk.

Afwerking windveren

Voor de afwerking van de windveren zijn er veel mogelijkheden. Je hebt de keuze uit diverse materialen als hout en kunststof. Voor hout kun je het in allerlei vormen laten snijden. Kunststof heeft een wat strakkere uitstraling. De kleur windveren bepaal je ook zelf. Bijvoorbeeld wit, groen of antraciet.

Dakgoot en windveren vervangen?

Gratis offerte aanvragen

Voor de dakgoot inclusief windveren vraag je via Dakgoten.com eenvoudig én gratis offertes aan. Op basis van jouw specifieke wensen selecteren wij dakgoot-specialisten uit jouw regio. Met één aanvraag ontvang jij maximaal vijf offertes. Dit is geheel vrijblijvend. Omdat je meerdere offertes ontvangt, kun je de vakmensen vergelijken. Meteen na de aanvraag zie jij welke bedrijven contact met je gaan opnemen.

Vrijblijvende afspraak maken

De vakmannen bellen of mailen je binnen een werkdag na de offerte-aanvraag. Om een zo exact mogelijke kostprijs te berekenen, komen ze eerst graag bij je langs. Daar kunnen zij de situatie bekijken en advies geven over de nieuwe goot en windveren. Voor de beste vergelijking, spreek je met meerdere experts af. Zo’n afspraak is helemaal vrijblijvend.

Vergelijk offertes en kies beste deal

Omdat Dakgoten.com de specialisten al heeft gecontroleerd op service, kwaliteit en prijs, kom jij altijd in contact met betrouwbare specialisten. Jij hoeft alleen de expert nog te kiezen die voldoet aan jouw wensen en een voordelige prijs biedt voor de windveren. De besparing kan oplopen tot wel 45%. Start met slim vergelijken en vraag de offertes voor de dakgoot online aan.